WhatsApp Chat
met
ons!
Bel direct 06 462 554 22 Offerte aanvragen
✓ Waterdicht en vochtvrij✓ 30 jaar garantie✓ Eco-vriendelijk✓ Expertise en maatwerk✓ Zeer ruime ervaring
Facebook

Waterdicht souterrain

Augustus... en het regent weer!

Eigenlijk mogen we niet klagen: genoeg zonnige dagen, maar toch ook regelmatig buien. Pas geleden viel er binnen een uur nog 3 cm regen. Hoosbui! Zo krijgen mensen met een lekkende kelder of souterrain deze zomer geen kans het vochtprobleem te negeren. Dus bellen ze ons!


Hoezo lekkend souterrain?

Tja, je zou zeggen dat de vloer van een souterrain een stuk hoger ligt dan die van een kelder, dus minder kans op lekkage. Toch liggen de vloer en een deel van de wanden ondergronds. Hoog grondwater en geen waterdichte vloer? Vochtprobleem! Geen waterdichte wanden? Vochtprobleem! Meestal is het nog niet zo erg dat de vloer onder water staat of het water langs de wanden druipt. Maar een souterrain is bij uitstek bedoeld als leefruimte, dus een vochtige vloer, schimmel op de muren, afbladderende verf en loslatend stucwerk zijn al erg genoeg. 


Grondig waterdicht maken, dat souterrain!

Er zijn eenvoudige (en niet al te dure) oplossingen om de vloer en muren van een souterrain waterdicht te maken. Maar de meeste klanten hebben zó genoeg van hun lekkende souterrain dat ze liever een grondiger aanpak zien. Mooie gelegenheid ook om een oud souterrain met een laag plafond wat uit te diepen. Een gegarandeerd blijvende oplossing voor de lekkage is de vloer en wanden van het souterrain te bekleden met een waterdichte betonbak. En daarvoor hebben wij als professionele kelderbouwer de materialen, technieken én ervaring in huis. Eitje!


Tip

Te veel vocht en schimmel zijn slecht voor de gezondheid, maar ook je spullen lopen schade op. Gebruik jij je lekkende souterrain als leefruimte of opslag? Hoe eerder je er iets aan laat doen, hoe beter. Pak gewoon de telefoon en bel ons!